Vacature zoeken
Login
Vul hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen

De belangenbehartiger voor scholieren: LAKS heeft onlangs aan de Tweede Kamer laten weten dat zij het een goed idee vinden om leerlingen meer te betrekken bij de beoordeling van docenten. Maar ziet de Tweede Kamer toekomst in dit voorstel?

Tweede kamer steunt het voorstel

De Tweede Kamer steunt het voorstel van LAKS aangezien het de leerlingen zijn die ervaren hoe de lessen gegeven worden. Door de meningen van de leerlingen serieus te nemen kan een professioneel personeelsbeleid opgesteld en gevoerd worden. Er is uit onderzoek van de Inspectie voor het Onderwijs gebleken dat slechts 42 procent van de leerlingen zich gemotiveerd voelt door de docent. De invloed van scholieren kan er dus voor zorgen dat er maatregelen opgesteld kunnen worden waardoor de motivatie en kwaliteit van de lessen verbeterd zullen worden.

Invloed per school afhankelijk


In hoeverre middelbare scholen de leerlingen invloed willen geven is per school afhankelijk. In Groningen worden op dit moment al sollicitatiegesprekken gevoerd door scholieren en met succes. U kunt er als school ook voor kiezen om de leerlingen de docenten via enquêtes te laten beoordelen. Bij zulke beoordelingen gaat het voornamelijk om positieve feedback om de kwaliteit van de lessen te verbeteren.

Vacatures
in Regio Amsterdam
in regio Amersfoort
in regio Amersfoort
in Noord Holland